quinta de arcossó

identity, print, packaging, digital
client
Quinta de Arcossó

year

2006-2012

credits

Miguel Palmeiro
with:
Liliana Mendes (photography) 

link

In the Ribeira de Oura, between Vidago and Chaves, Trás-os-Montes Region, in the North of Portugal, we find a unique place for the production of wine, Quinta de Arcossó. Situated in a Region with deep wine traditions that go back to the pre-roman occupation of the Iberian Peninsula, its vineyards are installed in a convex slope with a southern sun exposition at 400 meters of altitude with a 20% step.

In its granitic soil grow vineyards species that are carefully selected and totally adapted to the region. An adega projected and built to express all the potential in the grapes and minimize mechanical operations.

The result of the perfect harmony between Nature and Man, in the 12 hectares of the Quinta de Arcossó is produced since 2005, wines of Excellence!

An entirely artisan production, complemented with low intervention but high surveillance Oenology. All the red wines are transformed by foot treading, while the white and rosé wines result from a harvest that occurs before sunrise.

The constant search for perfection and quality in the winemaking process reaches its climax with the Quinta de Arcossó Superior wine, worthy of the finest jewelry, result of the manual berry by berry selection and the fermentation in noble wood barrels.

In each bottle of Quinta de Arcossó unique wines are found, packed with complex aromas, topped by dense and long aftertastes.
Na Ribeira de Oura, entre Vidago e Chaves, Trás-os-Montes, no Norte de Portugal, encontramos um lugar único para a produção de vinho, a Quinta de Arcossó. Situada numa região com fortes tradições vitícolas que remontam à ocupação pré-romana, as suas vinhas estão instaladas numa encosta com exposição convexa para sul a 400m de altitude e com cerca de 20% de declive.

No seu solo de origem granítica, crescem espécies vinícolas cuidadosamente seleccionadas e adaptadas à região. Na adega exprimimos todo o potencial das uvas e minimizamos as operações mecânicas.


Resultado da harmonia perfeita entre a Natureza e o Homem, nos 12 Hectares da Quinta de Arcossó produz-se, desde 2005, um vinho de Excelência.

De produção inteiramente artesanal, complementada por uma enologia de baixa intervenção e elevada vigilância, todos os vinhos tintos são transformados com pisa a pé, ao passo que os brancos e o rosé, resultam de uma vindima realizada antes do nascer-do-sol.

A constante procura da perfeição na elaboração dos vinhos atinge o seu expoente máximo no vinho Quinta de Arcossó Superior, digno da mais alta joalharia, decorrente da escolha manual bago a bago e fermentação em barricas de madeira nobre. 


Em cada garrafa de Quinta de Arcossó descobrem-se vinhos únicos, repletos de aromas complexos rematados por densos e prolongados fins-de-boca.
share this project
view other projects